Door mijn lange ervaring met vraagstukken rond beheersing en besturing van organisaties, vanuit verschillende rollen, heb ik gezien dat het heel anders kan dan het op heel veel plaatsen gaat. Prettiger, meer ontspannen, met een scherpere focus en met betere prestaties. Beter zowel in het primaire proces (effectiviteit) als ook financieel (efficiency).

Op het moment dat ik dit opschrijf besef ik dat dit iets is dat ik regelmatig lees. Meestal als resultaat van de op dat moment heersende organisatiehype, zoals in het recente verleden met 'Het Nieuwe Werken' en op dit moment met 'Zelfsturing'. Op zich is het waar, dat ook met deze vormen van organiseren dit de resultaten kunnen zijn. Het hangt naar mijn waarneming echter niet zo zeer van de vorm van organiseren af, maar van de manier waarop je naar samenwerken in organisaties kijkt.

Mijn missie, of gewoon mijn drijfveer, is organisaties te helpen met het realiseren van een andere manier van organiseren, waarin deze resultaten gerealiseerd worden. Dit is beslist geen eenvoudig proces, hoewel de uitgangspunten wel verrassend simpel zijn. Bij organiseren wordt vaak gedacht dat, omdat de uitgangspunten niet zo moeilijk zijn, de uitvoering ook niet moeilijk is.
En dat is een enorme denkfout. Denk maar eens aan sporten, het maakt bijna niet uit welke. Tennis of biljarten bijvoorbeeld: bijzonder eenvoudig, maar zeer moeilijk om goed onder de knie te krijgen. En dan zijn dat nog sporten waarbij je nog geen rekening hoeft te houden met medespelers en ook de tegenstand uit slechts 1 persoon bestaat.

Een andere manier van organiseren vergt veel inzet, doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen. Het gaat met vallen en opstaan, het duurt best lang en het is beslist niet gemakkelijk. Maar het is wel de moeite waard! Voordeel is bovendien dat je een adaptieve organisatie weet te realiseren, waardoor het reageren op ontwikkelingen soepel en zonder reorganisaties kan verlopen.

system-571182_1280

 

boat-606187_1280

silhouettes-76784_1280

teamwork-615162_1280