Organisatiecoaching is een benadering vanuit het besef dat verandering van binnenuit moet komen. De gedachte dat verandering opgelegd kan worden, is achterhaald. Op allerlei manieren is verandering aan te pakken. Maar de kern van verandering is verandering van gedrag. Het gedrag van medewerkers, maar ook dat van de leiding moet in de gewenste richting veranderen om een verandering in de organisatie te realiseren.

Voor zover dit besef er al is, wordt als klassieke aanpak de training gebruikt. Iedereen weet uit ervaring dat dit niet werkt. Want een training was meestal goed en inspirerend, maar eenmaal terug op de werkplek wordt iedereen weer in de waan van de dag teruggeworpen en binnen enkele dagen beginnen de lessen uit de training al te vervagen. Om deze reden bieden wij alleen trainingen met een heel andere invalshoek aan, die bovendien altijd vervolgd kunnen worden met een begeleidingstraject binnen de eigen organisatie.

Gedrag verander je door directe feedback, door zaken te bespreken als ze vers zijn, op de plek waar het zich afspeelt, de werkplek. Een buitenstaander, die geen partij is, geen bijzonder belang heeft, behalve dan een verandering weten te realiseren,is de veilige en objectieve partij om te observeren en zaken te bespreken.

Een aanpak die zeker niet duurder is dan de gangbare methodes, maar wel effectiever. Een aanpak gericht op úw organisatie en op de mensen die daarin werkzaam zijn. Geen theoretische modellen, maar hands on en samen leren en ontwikkelen! Geen mooie praatjes maatwerk, maar echt op uw situatie afgestemd.
En bevalt het niet? We evalueren tweewekelijks en bepalen daarmee steeds of er sprake is van toegevoegde waarde. Is die niet voldoende dan kunnen we op korte termijn uit elkaar gaan. Langer lopende verplichtingen heeft u dus alleen als het goed bevalt!

New-Life Ruimte geven