onderzoek

Onderzoek is tegenwoordig het meest onderschatte onderdeel van organisatieverbetering. Problemen die gesignaleerd worden, worden opgelost. Met een nieuwe werkwijze, met een nieuwe structuur. Het liefst met een methode die 'in de mode' is, want dat is interessant.

Het probleem is dat met al deze geld en energie verslindende programma's zelden een echte verbetering gerealiseerd wordt. Dat komt omdat van het probleem direct naar de oplossing gesprongen wordt, zonder het probleem eerst goed te analyseren. Naar mijn ervaring, zowel als manager, maar vooral ook als 'toeschouwer' bij enorm veel veranderingsprocessen en reorganisaties, is dat het echte probleem net 'een spade dieper ligt'. Met andere woorden: het ligt niet aan de oppervlakte, er moet wat dieper gezocht worden.

Pas als je het echte probleem aanpakt, zal de gewenste verbetering gerealiseerd kunnen worden. Hiervoor is dan ook vaak geen dure reorganisatie voor nodig, maar meestal menselijke aandacht en begeleiding, zoals wij die aanbieden in de vorm van organisatiecoaching.